Frank Groothof

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na deze opleiding deed hij mee aan de musical Godspell. Hierna volgde een periode bij Het Werkteater. Samen met zijn broer René Groothof heeft hij diverse jaren "Broertjes" en "Broertjes op stap" gespeeld. Deze voorstellingen waren geïnspireerd op hun eigen jeugd en zijn ook uitgewerkt in een televisieserie voor de VPROMarnix Kappers speelde hierin de vader van de beide broertjes. Na "Broertjes" heeft Frank Groothof een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen die met name op kinderen zijn gericht. Zo bewerkte hij onder andere “De Toverfluit” en “Idomeneo” van Mozart, “Carmen” van Georges Bizet, “Fidelio” van Beethoven, en de reis van Odysseus. Van de laatste verscheen ook een televisiebewerking.

 

Ridder Florian

 

Spelen voor de allerkleinsten bevalt Frank én de kinderen zo goed, dat hij een nieuwe voorstelling voor kleuters heeft gemaakt: ‘Ridder Florian’ naar het bekende boek van Marjet Huiberts. Het is een prachtige kans voor kleuters, ouders en opa’s en oma’s om een klein-groot muziektheateravontuur te beleven!

 

Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur, helemaal in z’n eentje. . .

Groothof: ‘Ik ga terug naar de magie van mijn eigen jeugd, waar mijn vader met een lamp of een kaarsje en twee handen een schaduwspel speelde: de eend, de wolf, de duif, het konijntje, mijn generatie kent ze nog allemaal. Droombeelden om ademloos naar te kijken....’ 

 

Samen met knipselkunstenares José Vingerling die op het achterdoek in schaduwspel de avonturen van Florian tot leven brengt,  worden de kinderen uitgedaagd om actief te delen in

de magie die iedereen in zich heeft. Het verhaal wordt begeleid door oude Italiaanse muziek gespeeld op viola da gamba, theorbe en barokgitaar.

www.frankgroothof.nl

www.vingerlingdebruyne.nl

Neem contact op

Bezoek

Huygens Festival

Zakelijke leiding en organisatie
Gouw 2
1153 PK Zuiderwoude
Tel.: 06 3639 6743
info@huygensfestival.net
www.huygensfestival.net

Partner worden van het HMF?
Neem contact op met Caecilia van Stigt (info@huygensfestival.net) en verneem welke voordelen dit meebrengt.

Facebook link icon Twitter link icon

Logo