La Primavera

 

La Primavera is een barokensemble dat al meer dan vijftien jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.


La Primavera (Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok. Centraal staan programma's uit Zuid-Europa die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht.
Het is een flexibel en creatief ensemble dat samenwerking met andere ensembles en kunstvormen zoekt en actief probeert nieuwe wegen te vinden om de barokmuziek aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

Sinds haar oprichting in 1995 was La Primavera te horen op belangrijke podia en prestigieuze (oude muziek) in heel Europa en daarbuiten. Tijdens het Van Wassenaer Concours 1996 - een internationaal concours voor ensembles Oude Muziek - behaalde La Primavera de derde prijs en de prijs van het beste Nederlandse ensemble. In 1998 werd deze prestatie nog overtroffen met de tweede prijs en de publieksprijs tijdens het tiende Van Wassenaer Concours.

Neem contact op

Bezoek

Huygens Festival

Zakelijke leiding en organisatie
Gouw 2
1153 PK Zuiderwoude
Tel.: 06 3639 6743
info@huygensfestival.net
www.huygensfestival.net

Partner worden van het HMF?
Neem contact op met Caecilia van Stigt (info@huygensfestival.net) en verneem welke voordelen dit meebrengt.

Facebook link icon Twitter link icon

Logo