COLLEGIUM MUSICUM Den Haag

 

Het barokorkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag werd in 2006 opgericht onder leiding van maestro al cembalo Claudio Ribeiro en is een van de meest prominent barokensembles van de 'nieuwe generatie' in Nederland. De authentieke uitvoeringspraktijk staat centraal bij CMDH. Dat betekent: een nieuwe, spannende interpretatie van muziek uit de 17e en 18e eeuw gespeeld op originele instrumenten of getrouwe kopieën daarvan.

 

Eind 2007 verscheen de eerste cd/dvd van COLLEGIUM MUSICUM Den Haag, L'Europe Réunie (ORF), met werken van Telemann, Vivaldi, Bach, Rebel en de Nederlander Unico Wilhelm van Wassenaer. De cd kreeg lovende recensies in binnen-en buitenland, met onder meer vier sterren in de Volkskrant. Sindsdien treedt CMDH regelmatig op bij de belangrijkste festivals en concertzalen van Europa. Een nieuwe CD gewijd aan C.P.E. Bach en de Empfindsamkeit is sinds kort ook wereldwijd beschikbaar.

 

CMDH wil het publiek een onvergetelijke muzikale ervaring bezorgen, waarbij “puur en eerlijk” wordt gemusiceerd en de directe kracht van de muziek tot de mensen spreekt.

Neem contact op

Bezoek

Huygens Festival

Zakelijke leiding en organisatie
Gouw 2
1153 PK Zuiderwoude
Tel.: 06 3639 6743
info@huygensfestival.net
www.huygensfestival.net

Partner worden van het HMF?
Neem contact op met Caecilia van Stigt (info@huygensfestival.net) en verneem welke voordelen dit meebrengt.

Facebook link icon Twitter link icon

Logo